Pensum
I 1968 blev taekwondo introduceret i Danmark af de hollandske instruktører Theo P. Salm og Bernd Denni, der underviste på campingpladser under deres ferie. En af deres elever, Gunnar Sørensen, tog initiativ til at få taekwondo anerkendt som en disciplin under Dansk Judo Union.
Børnebælter
Børnepensum svarer til 9. og 10. kup-pensum. Se ovenstående pensum for detaljer.
Pensum og bæltegrader tilpasses barnets alder og modenhed. Der vil løbende være dialog mellem træner, forældre og barnet for at sikre trivsel og udvikling. Hvis barnet er motiveret, fokuseret og træner hjemme, er der mulighed for at springe bæltegrader over:
- Taegeuk 1: Gul, orange, grønt bælte og sort mon.
- Taegeuk 2: Blå, blå med rød snip og rødt bælte. Ved rødt bælte får barnet en gul voksen-snip og et dragemærke til dragten.
- Taegeuk 3: Rødt 1, 2 og 3 med sorte snipper.
Gradueringskrav til sort mon-bælte:
Barnet skal kunne udføre Taegeuk 1 uden fejl og mestre 70 % af pensum til 9.-10. kup. Ved gradueringen modtager barnet sort mon-bælte, gult voksenbælte og en pokal. Efterfølgende vælger barnet bælte afhængigt af, hvilket hold det ønsker at træne på.

Stepping Taekwondo Klubs historie
Er du nysgerrig på, hvordan Stepping Taekwondo Klub blev til?
Bilag 1 - Må jeg bruge taekwondo?
Nødværgeretten § 13:
13 stk. 1 :
“Handlinger foretaget i nødværge er straffri, for så vidt de har været nødvendige for at modstå eller afværge et påbegyndt eller overhængende uretmæssigt angreb, og ikke åbenbart går ud over, hvad der under hensyn til angrebets farlighed, angriberens person og det angrebne retsgodes betydning er forsvarligt”.
13 stk.2:
“Overskrider nogen grænsen for lovlig nødværge, bliver han dog straffri, hvis overskridelsen er rimeligt begrundet i den ved angrebet fremkaldte skræk eller ophidselse”.
Bilag 2 - Hvad betyder taekwondo
Tae betyder – Fod (springe eller sparke)
Kwon betyder – Næve/hånd (slag eller stød)
Do betyder – System/filosofisk vej
I daglig tale – “Fod-spark-næve-systemet”.
Klubbens Dobok-regler

Læs DTaF’ dobok-regler