Info til nye medlemmer

Velkommen til Stepping Taekwondo Klub
Stepping Taekwondo Klub er en forholdsvis ung klub, som blev stiftet i 2012. Klubben er medlem af Dansk Taekwondo Forbund. Klubben bygger på værdier som respekt, tillid og rummelighed. Klubben forsøger at ramme bredten med fokus på motion, tekniktræning og selvforsvar og dem som ønsker at træne mere målrettet mod stævner og sort bælte. I Stepping Taekwondo Klub er der mange familiemedlemmer, som træner sammen mod individuelle mål. Det giver et stærkt sammenhold og stærke familier. 

Du er velkommen til at træne gratis de første 2-3 gange, for at finde af om taekwondo er noget for dig. Herefter skal du melde dig ind i klubben via hjemmesiden.

Udstyr og dragt
Taekwondo er ikke en udstyrstung sport. Vi træner dog fortrinsvis i vores taekwondodragt – dobog. Til at starte med kan du sagtens træne i noget løst sportstøj, som giver dig frihed til at bevæge dig. Du kan senere bestille en dragt i klubben. Vi træner i bare tæer – altså uden sko og strømper. 

Hvor gammel skal man være?Vi anbefaler, at man er 7 år eller ældre. Hvis man som forældre er i tvivl om, hvorvidt det er for tidligt at begynde, er I velkomne i klubben, hvor I kan få en snak med en af vores dygtige trænere. Forældre at også altid velkommen til at støtte deres barn i undervisningen. 

Kan jeg blive for gammel til at begynde?
Det er aldrig for sent at begynde på taekwondo. Vi har elever, der begyndte, da de var omkring 50 år. Det er op til dig selv. Hvis du har lysten, bliver du aldrig for gammel.

Er det farligt?
Nej, det er ikke farligt. Vores trænere passer på eleverne og afpasser træningen til alder og erfaring. Der er selvfølgelig en risiko ved alt, men det er sjældent, vi oplever skader. Der trænes ikke med fuld kontakt. Kun på kampholdet, som er for de øvede, kan man risikere at få blå mærker og ømme muskler. 

Hvad er graduering?
Ved graduering går man op til en prøve, hvor man viser, hvad man kan foran et panel af højtgraduerede trænere, og derefter får en ny bæltefarve. Der skal gå mindst 3 måneder mellem hver graduering, og det er et krav, at man har lært sit nye pensum, samt at man er indstillet af sin træner. Træneren indstiller kun eleven, hvis han eller hun mener, at eleven er dygtig nok til at kunne bestå. Der er ca. 4 gradueringer på et år, så du skal ikke være bange for ikke at kunne nå det. 

Hvordan får jeg det sorte bælte?
At opnå det sorte bælte kræver flere års koncentreret indsats og træning.
Først skal man gennemgå 10 bælteprøver og dernæst skal man indstilles og bestå selve sortbælteprøven eller gradueringen, som den kaldes i daglig tale. Kravene til bælteprøverne er fastsat af Dansk Taekwondo Forbund og Kukkiwon/World Taekwondo Federation i Korea.

Kontingent
Når du er medlem, betaler du et halvårligt eller helårligt kontingent til klubben. Hvis du betaler for et helt år, har du mulighed for at få et års motionscenter med for en merpris på kun 100 kr.

Vidste du

1968 
Taekwondo introduceredes i Danmark ved at to hollandske instruktører, Theo P. Salm og Bernd Denni, underviste på campingpladser i deres ferie. En af eleverne var Gunnar Sørensen, som får Taekwondo introduceret som en disciplin under Dansk Judo Union.

1971 
Gunnar Sørensen, dengang 4. kup, åbnede Danmarks første klub med ca. 100 medlemmer i Sønderborg.

1975
Den 15. februar blev Dansk Taekwondo Forbund (DTaF) dannet med Gunnar Sørensen som formand.

2002
Choi Kyoung-An bliver den højest graduerede i Danmark og Norden med 9.dan

Vigtige resultater

Teknik:
VM 2014 – Mexico
Guld Lis Borring, 65+ Damer

VM 2007 – Korea
Guld Ky Tu Dang Master 1 herrer

Kamp:
OL 1992 – Barcelona, Spanien 
Guld: Gergely Salim Fin

VM 1991 – Athen, Grækenland
Guld: Gergely Salim Fin
Guld: Tonny Sørensen Heavy

OL 1988 –  Seoul, Korea 
Guld: Annemette Christensen Feather
Sølv: Karin Schwartz Light 

OL 1988 – Seoul, Korea 
Guld: Annemette Christensen Feather
Sølv: Karin Schwartz Light

VM 1983 – København, Danmark
Sølv: Lene Lauridsen
Bronze: Michael Knudsen Light Heavy
Bronze: Else Marie Olsen Heavy